Fra skog til bord
Vær med på en lærerik syklus fra lokking, jakt og skyting til slakting og matlaging.
Norske jegere og sankere får i løpet av høstjakten tilgang til fantastiske matressurser. Kortreist sunt kjøtt som kan forvandles til nydelige festmåltider eller velsmakende hverdagsmat. Vi tar dere gjennom hele prosessen:
Lokking og jakt
Hvordan foregår jakt på storvilt – lokking på hjort? I vår koselige lavvo sitter vi rundt bålet og lærer å lokke på hjort, mens profesjonelle jegerinstruktører forteller om jakt og fiske i Norge.
Jaktskyting
Hvordan avgis skudd mot levende vilt? Instruktørene tar dere med i simulatoren hvor de gjennomgår viktige elementer ved jaktskyting og dere får prøve både hagle og rifle mot småvilt som rype og fasan og storvilt som elg og hjort.
Partering av storvilt
Hvor kommer maten egentlig fra? Få demonstrert slakting og nedskjæring av en hel hjort på vårt viltslakteri. Lær de ulike kjøttdelene å kjenne, og hva slags mat de egner seg best til. Mulighet for å kjøpe kjøttet med hjem, eller tilberede det på undervisningskjøkkenet.
Matlaging med vilt
Delta i matlagingen sammen med en kokk i vårt opplæringskjøkken eller rett og slett sett deg ned og nyt mat fra skogen ved langbordet i peisestua.
Bestilling
Ta kontakt med Thon Hotel Bjørneparken på telefon eller e-post .