Intim vinbar i Oslo sentrum
Men først av alt: Hva slags sted er egentlig Grotten?
– Grensen mellom vinbar og restaurant er flytende, men konseptet vårt er å være en vinbar med stor vekt på mat. Det er totalopplevelsen som er viktig for oss, ikke hva vi kaller det, sier Håkon Kavli, kjøkkensjef ved Grotten øl- og vinbar.
Med 34 sitteplasser er Grotten et lite sted, drevet av et lite team som får mye ut av konseptet og lokalet. Atmosfæren egner seg aller best på kveldstid, ifølge Kavli.
– Det er dempet og intimt. Mange har sagt at de synes det er et fint sted for en date.
Sesongene er sjefen
Med en meny som endres fortløpende, samt retter som legges opp etter råvarer og kokkenes luner, er det sesongene som er den egentlige sjefen på vinbaren i Oslo sentrum.
Når vi snakker med Håkon Kavli, befinner hovedstaden seg i spagat mellom vinter og vår – noe som gjenspeiles i menyen.
– Akkurat nå serverer vi blant annet skrei, ferske kamskjell, hvit asparges og gode østers av topp kvalitet. Og så har blåskjell og pasta rukket å bli en slags signaturrett. Vi prøver å være kompromissløse når det gjelder å velge de beste råvarene til enhver tid.