På menyen finner du kjære og velkjente italienske retter som gnocchi, risotto og pizza, og østerrikske spesialiteter som schnitzel.
– De som har vært ute og reist og kommer hit, vil kjenne igjen retter som Vitello Tonnato, Gnocchi di polenta eller Trota di Montagna, forklarer restauranten.
Rettene på menyen står nemlig skrevet på italiensk. Heldigvis er de oversatt til norsk under, der det også står hvilke råvarer som er brukt.
For på Rifugio della Nonna brukes det så kortreiste råvarer som overhodet mulig, enten det er fjellørret, oksekjake, sesongens epler eller trøffelost fra Myrdal.
– Vi bruker norske råvarer og lokale produsenter så langt vi klarer, og har tilpasset menyen for å få det til. Vi har blant annet knutekål med burratakrem og lokalprodusert spekemat til pizza.
Italiensk mat for alle
Fritt oversatt betyr Rifugio della Nonna bestemors turisthytte. Den svarte innredningen med gulldetaljer og spreke Thon-farger innbyr til både romantiske stunder eller en trivelig kveld med venner eller gode kollegaer.
Og er du blant dem som foretrekker å se hvor og hvordan maten blir til, kan du plassere deg i nærheten av det åpne kjøkkenet og se rett inn på kokkene.
I restauranten er det egen bar og selskapslokaler som kan brukes hvis du skal ha et lukket arrangement som bursdagsfest, konfirmasjon eller et jobbevent.
Restauranten er en nabolagsrestaurant med en uformell og hyggelig atmosfære, med store, lyse vinduer og god takhøyde.