Thon-kokkens frokostfavoritter: Cecilie Kirkebø

Bli kjent med kjøkkensjefen på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen – og la deg inspirere av hennes favoritter.

Cecilie Kirkebø (37) jobber som kjøkkensjef på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Hun tok fagbrev som kokk i 2005, men visste allerede på ungdomsskolen at det var kokk hun skulle bli.

– Jeg hadde et søskenbarn som var kokk som lagde så mye gøy, så da tenkte jeg – det vil jeg og! 

For Cecilie er det beste med å være kokk at ingen dager er like og at hun får være kreativ. 

– Jeg liker å si at det å dandere mat på en tallerken er litt det samme for en kokk som det er for en kunstner å male et bilde. 

Hva spiser du helst til frokost? 

– Det kommer an på humøret og dagsformen. Det kan være alt fra en brødskive med ost og skinke til granola med frisk frukt eller havregrynsgrøt med smør, sukker, kanel og rosiner. Jeg er ganske enkel i matveien når det kommer til frokost. Det tror jeg egentlig gjelder de fleste kokker når det kommer til hverdagsmat på privaten.

Hvilken ingrediens klarer du deg ikke uten på frokostbordet? 

– Det må være en skikkelig god kaffe – helst cappuccino. 

Når og hvor spiser du helst frokost?

– Aller helst hjemme i sofaen etter at jeg har våknet av meg selv. Men i hverdagen spiser jeg som regel frokost på jobb. Jeg begynner ofte klokken 06:00, så da prioriterer jeg å sove så lenge som mulig.

Hvilken frokostingrediens mener du er undervurdert?

– Oj, hmmm. Det må bli rosiner! Det er det som gjør havregrøten god, og da slipper jeg også å ha så mye sukker på. 

Hvor ville du helst reist for frokostens skyld?

– Til en liten bed & breakfast ved kysten i Frankrike et sted. Da skulle jeg spist baguette med gode skinker og masse ost. Og drukket en knallgod cappuccino til! 

Hvilken utradisjonell frokostkombinasjon bør alle prøve?

– Pølse og et glass iskald lettmelk! Det er det samme hva slags pølse, bortsett fra kalkun, men melken må være iskald. Frokostpølser og melk er en god kombo!

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten på kjøkkenet?

– En god kokkekniv. Min favoritt er Mac sin med teflonbelegg. 

Hva er ditt beste tips for en stressfri frokost?

– Det må være å lage frokosten dagen før, for eksempel havregrøt eller kjøleskapsgrøt. Da er den klar når du står opp – schmokk rett i nebbet! 

Hva burde alle smake til frokost når de besøker ditt hotell?

– Både hjemmelaget røkelaks og hjemmelaget roastbiff er favoritter. Prøv roastbiffen med limebasert, syltet rødløk, mens røkelaksen er veldig god på en fin sandwich sammen med rå løk, alfaspirer og reddiker. Nam! 

Har du en frokost du aldri glemmer?

– Den gangen jeg fikk mimosa til frokost i Barcelona. Det var første ferien på lenge, og den kom i tillegg sammen med veldig gode, spanske skinker.

Avtalekode

Dette gir deg tilgang til avtalepriser der det er tilgjengelig.

Vennligst tast inn firmanavn.
Vennligst tast inn avtalekode.