Om morgenen har man gjerne dårlig tid, og prøver å rekke påkledning, matpakke og frokost i en og samme håndvending. Det kan være vanskelig å passe på at barna får i seg nok og næringsrik mat før det bærer videre til skole og barnehage.
Fredrik Sjøli er souschef hos Thon Hotel Ski. Hotellet ligger et steinkast unna fornøyelsesparken Tusenfryd, og i helger og ferier får hotellet besøk av mange barnefamilier. Hotellfrokosten er et høydepunkt, også for barna.
– De kaster seg over pannekakene og mini-browniesen, men det er viktig at de får i seg næringsrik mat, særlig før en dag på Tusenfryd. Derfor er vi opptatt av at den sunne maten også frister.
Ifølge Fredrik er nemlig barn minst like opptatt som voksne av at maten skal se delikat og fristende ut. Det er derfor lurt å jobbe litt med farger og former når det kommer til mat for barn.
– På hotellet steker vi omelett og egg i runde former, disse er barna ofte fascinert av. I tillegg kutter vi opp frukt og grønnsaker i fine farger og lager fargesterke smoothier.
Oppkuttet frukt og grønt og smoothier er enkelt å tilberede hjemme også. I tillegg kan dere prøve dere på bananpannekaker med havre, omelettmuffins, og kanskje en smoothiebowl.
Her er Thon-kokkens tips til tre næringsrike frokoster som vil få fatt på barnas appetitt: